Bartosz.jpeg

Bartosz.jpeg
Rozmiar 48 KB
BARTOSZ

4-5 jajka
3/4 szkl. oleju (takie skąpe)
1 szkl. cukru
2 szkl. mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
1 łyżka cynamonu
5 średnich jabłek
5-10 dag rodzynek (jak ktoś lubi)
1/2 szkl. orzechów (jak ktoś lubi)

Obrane jabłka kroimy w niezbyt grube plasterki. Jajka ubijamy z cukrem dodajemy pozostałe składniki, dokładnie wymieszamy lub miksujemy. Na koniec dodajemy jabłka, rodzynki i orzechy dokładnie mieszamy i pieczemy w wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą blaszce na złoty kolor. Po upieczeniu posypujemy wystudzone ciasto cukrem pudrem.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • marekfurjan.xlx.pl